Moσχάρι με μανιτάρια και κρασί
Υλικά:

4 φέτες, 200 γραμμ. η κάθε μία
μοσχάρι τρανς ή κόντρα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
300 γραμμ. ασπρομανίταρα ολόκληρα
300 γραμμ. πλευρότους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
2 κ.σ. μαϊντανός
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Κόβουμε τις φέτες μοσχάρι στα δύο. Σε αντικολλητικό τηγάνι (χωρίς λιπαρή ουσία) ψήνουμε το κρέας 4΄ από κάθε πλευρά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε. Τα αφήνουμε να ψηθούν για 5΄, έως ότου πιουν τα υγρά τους. Πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο και περιχύνουμε με το κρασί. Αφήνουμε να πιει όλα τα υγρά του. Τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.


Πηγή: argiro.gr