Τάρτα με αγκινάρες Υλικά:

15 αγκινάρες
χυμός 3 λεμονιών
230 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια κεφαλογραβιέρα τριμμένη
2 αυγά
500 γρ. Ζύμη για τάρτα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 

Εκτέλεση:

  1. Καθαρίζουμε τις αγκινάρες.
  2. Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λεμονιού.
  3. Τις βράζουμε για να μαλακώσουν, στραγγίζουμε και κόβουμε σε μικρές φέτες.
  4. Τοποθετούμε σε μπολ και αλατοπιπερώνουμε.
  5. Σ' ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε για 5' το μπέικον ανακατεύοντας συνεχώς.
  6. Στις αγκινάρες προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα το τυρί το μπέικον και ανακατεύουμε.
  7. Σε ατομικά φορμάκια απλώνουμε τη ζύμη και ρίχνουμε τη γέμιση.
  8. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και ένα φύλλο ζύμης στο πάνω μέρος της τάρτας!
  9. Αλείφουμε με γάλα ή αυγό.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30' περίπου, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  11. Σερβίρουμε την τάρτα ζεστή.


Πηγή: lovecooking.gr