Πατάτες γκρατέν
Υλικά: 

1 ½ κιλό πατάτες φρέσκιες
350 ml μαγιονέζα
1 ποτήρι του νερού κρασί λευκό ξηρό
1 φλυτζάνι του τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδου τριμμένη
½ ποτήρι του νερού κρέμα γάλακτος
ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Eκτέλεση:

  1. Καθαρίστε, πλύντε και κόψτε τις πατάτες σε ψιλές στρογγυλές φέτες.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίξτε μέσα τις πατάτες το κρασί, το αλάτι και το νερό
  3. Βράστε τις για 15 λεπτά και αφήστε τις να κρατάνε λίγο στην υφή τους, διότι θα μαγειρευτούν και στο φούρνο μετά.
  4. Ρίξτε τις πατάτες σε μια λεκάνη και ανακατέψτε τις με τη μαγιονέζα και το τριμμένο σκόρδο και λίγο πιπέρι
  5. Στη συνέχεια τις απλώνετε σε ταψί.
  6. Ρίξτε από πάνω το κεφαλοτύρι και την κρέμα γάλακτος και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 20΄