Mπισκότα γεμιστά με καραμέλα
Υλικά  

250 γραμμ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (κοσκινισμένη)

3 φλιτζ. γεμάτα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (κοσκινισμένο)

1 ζαχαρούχo γάλα

ζάχαρη άχνη για επικάλυψη


Εκτέλεση:

 
  1. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε μικρή κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό (σφραγισμένο όπως είναι, με το κουτί). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα κι αφήνουμε να πάρει βράση. Αφού πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε (σε μέτρια φωτιά) το γάλα για 2 ώρες. Όσο πιο πολύ το βράζουμε τόσο πιο σκούρο γίνεται. Αφού το βγάλουμε, το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
2. Βάζουμε τη μαργαρίνη και τη ζάχαρη άχνη σε μπολ και με σπάτουλα τα αναμιγνύουμε. Λίγο λίγο προσθέτουμε το αλεύρι κι ανακατεύουμε.
3. Όταν μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα τη βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας και την ανοίγουμε απαλά με πλάστη σε φύλλο χοντρό, πάχους 0,5 εκ. Κόβουμε με μαχαίρι ή με ροδάκι ομοιόμορφα τα κομμάτια, στρογγυλά ή τετράγωνα, ή σε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
4. Τ’ αραδιάζουμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα ή φύλλο σιλικόνης αραιά μεταξύ τους και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C στον αέρα για περίπου
15΄, ανάλογα με το σχήμα τους. Δεν παίρνουν πολύ χρώμα.
5. Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
6. Παίρνουμε ένα κρύο πια μπισκότο, το αλείφουμε με την καραμέλα γάλακτος και το σκεπάζουμε σάντουιτς με ένα δεύτερο μπισκότο. Όλο μαζί το βουτάμε στη ζάχαρη άχνη.


Πηγή: argiro.gr