Τάρτα συναγρίδας με ελαιόλαδο Υλικά:

½ φλιτζάνι αγνό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι χυμό φρέσκου λεμονιού
Άνηθος ή φρέσκο κρεμμυδάκι για γαρνίρισμα
500γρ. συναγρίδα
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε το φιλέτο σε πολύ μικρά κυβάκια.
  2. Το βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το λεμόνι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να «ψηθεί» στο ψυγείο, μάξιμουμ για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  3. Στραγγίζουμε το ψάρι και αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το φινόκιο και ανακατεύουμε.
  4. Χρησιμοποιούμε ένα βαθύ μπολ ή μια μικρή φόρμα για το σερβίρισμα.
  5. Πιέζουμε το ψάρι μέσα στο σκεύος και το φέρνουμε τούμπα στη μέση μιας πιατέλας.
  6. Ραντίζουμε με το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, βάζοντας και λίγο γύρω γύρω από το ψάρι, γαρνίρουμε με άνηθο ή κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και τρίβουμε φρέσκο πιπέρι