Κις Λορέν Υλικά:

1 δόση ζύμη για τάρτες
Για τη γέµιση:
200 γραμμ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (και τα πράσινα φύλλα τους)
1 φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1¼ φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. κρύο βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια


Eκτέλεση:

Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα µε τηβασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με την Εύκολη ζύμη τάρτας χωρίς αυγό (για αλμυρές τάρτες).Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Για τη γέµιση: Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά ψήνουµε για 2΄-3΄ το ψιλοκοµµένο µπέικον (δεν προσθέτουµε λιπαρή ουσία, το ψήνουµε στο λίπος του). Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέµα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.
Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 40΄, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Αφήνουµε την quiche να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουµε σε κοµµάτια. Σερβίρουµε µε ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.


Πηγή: argiro.gr