Κανελόνια με κιμά
Υλικά

-500 γρ. κανελόνια
-350 γρ. κιμά
-2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
-1/2 κούπας λευκό κρασί
-1 κ.τ.σ. κέτσαπ
-3/4 κούπας σκληρά τριμμένα τυριά
-2 αυγά
-1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-5 φρέσκες ώριμες ντομάτες τριμμένες
-2 κ.τ.σ τριμμένη φρυγανιά
-αλάτι
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μοσχοκάρυδο
-λίγο βούτυρο γάλακτος
-ελαιόλαδο

Παρασκευή

-Καβουρντίζουμε τον κιμά σε λίγο ελαιόλαδο ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει.

-Προσθέτουμε ένα κρεμμύδι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί.

-Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε τα καρυκεύματα και την κέτσαπ.

-Συμπληρώνουμε ελάχιστο νερό και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει.

-Αφού αποσύρουμε την κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο μαϊντανό το τριμμένο τυρί, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε καλά.

-Αφήνουμε ύστερα να κρυώσει.

-Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα ντομάτας, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι, προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνουν με το λάδι τους.

-Στο τέλος προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

-Γεμίζουμε μ' ένα μικρό κουτάλι ένα ένα τα κανελόνια με το μείγμα του κιμά και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο πυρέξ.

-Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας, σκεπάζουμε και τα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Τα ψήνουμε στους 200 για 45'.

-Ύστερα αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει η επιφάνεια.

 Πηγή: lovecooking.gr