Μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ μελιτζάνας


* 3-4 κόκκοι μπαχάρι
* 5-6 κόκκους πιπέρι
* μελιτζάνες * 2 φλ. αραιή μπεσαμέλ * αλάτι, πιπέρι
* μαλακή γραβιέρα

Οδηγίες

1. Ετοιμαζουμε το κρεας κοκκινιστο οπως το φτιαχνουμε συνηθως,μονο που προσθετουμε ενα κρεμυδι περισσοτερο στο σωταρισμα.
2. Προσθετουμε 3-4 κοκκους μπαχαρι και 5-6 κοκκους πιπερι στο βρασιμο.
3. Ψηνουμε τις μελιτζανες στο φουρνο και τις κανουμε πουρε.
4. Ετοιμαζουμε 2 κουπες αραιη μπεσαμελα, ριχνουμε αλατι-πιπερι και τον πουρε μελιτζανας.
5. Ανακατευουμε για 5-6 λεπτα επανω σε μετρια φωτια.
6. Σβηνουμε τη φωτια, ριχνουμε και ανακατευουμε τα τριμμενα τυρια [διαφορες μαλακιες γραβιερες τριμμενες] να λιωσουν και να ενωθουν με το μειγμα.
7. Σερβιρουμε τον πουρε μελιτζανας ζεστο, περιχυμενο με την σαλτσα του κοκκινιστου και το κρεας.

Λίγα μυστικά ακόμα
Αν θελουμε βαζουμε στη μπεσαμελα και λιγο μοσχοκαρυδο. Ο πουρες αυτος, ειναι γι αυτους που δεν τους αρεσει και πολυ η εντονη γευση της μελιτζανας.
Για να είναι ασφαλής ως προς τη γλουτένη ετοιμάστε την μπεσαμέλ με αλεύρι χωρίς γλουτένη και χρησιμοποιείστε γραβιέρα ελεγμένη.