Η τέλεια Μούς της σχολής σέφ Le Cordon Bleu
Υλικά:
 
170 γρ. Κουβερτούρα μαύρης σοκολάτας
170 γρ. ανάλατο βούτυρο σε κομματάκια
¼ του φλιτζανιού δυνατός καφές
4 μεγάλα αυγά χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
170 γρ. ζάχαρη και επιπλέον 1 κουταλιά
2 κουταλιές μαύρο ρούμι
1 κουταλιά νερό
1 πρέζα αλάτι
½ κουταλάκι βανίλια

Εκτέλεση:
 
1. Λιώνουμε τη σοκολάτα,το βούτυρο και τον καφέ σε ζεστό μπεν μαρί ανακατεύοντας καλά με ένα σύρμα.
2. Γεμίζουμε ένα μπολ με παγωμένο νερό και το βάζουμε στην άκρη.
3. Βάζουμε ένα άλλο μπολ πάνω από το ζεστό νερό και χτυπάμε τους κρόκους με τα 2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη, το ρούμι και το νερό για περίπου 3 λεπτά μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει, σαν μαγιονέζα στα πρώτα στάδια.
4. Παίρνουμε το μείγμα των κρόκων από το ζεστό μπεν μαρί και συνεχίζουμε να το χτυπάμε αφού το έχουμε βάλει να κρυώνει στο παγωμένο.
5. Αφού δέσει προσθέτουμε μέσα το μείγμα της σοκολάτας.
6. Σ' ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι μέχρι να αφρατέψουν.
7. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε την επιπλέον κουταλιά της ζάχαρης.
8. Προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια στο μείγμα σοκολάτας ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
9. Σερβίρουμε τη μους και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Διάρκεια: 1 ώρα μαγείρεμα και 4 αναμονή

Πηγή: Lovecooking.gr