Αρνάκι με χωριάτικα ζυμαρικά Υλικά:

1 ½ κιλό αρνάκι γάλακτος κομμένο σε μερίδες
500γρ. χωριάτικα ζυμαρικά (με αυγά και γάλα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
5-6 ντομάτες ώριμες ξεφλουδισμένες η δύο κονσέρβες κονκασέ
4 γεμάτες κουταλιές της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι ολόκληρο
1 ξυλάκι κανέλα
2-3 γαρίφαλα


Εκτέλεση:

 
  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας.
  2. Ροδοκοκκινίζουμε σε κατσαρόλα όλες τις μερίδες με το μισό βούτυρο και τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα.
  3. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
  4. Προσθέτουμε ξανά τις μερίδες του αρνιού, αλάτι, πιπέρι, τις ντομάτες, τα κανελογαρίφαλα και λίγο νερό και αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά για 55 λεπτά.
  5. Όταν είναι έτοιμο βγάζουμε προσεκτικά τα κομμάτια του αρνιού σε μια πιατέλα, προσθέτουμε 4 ποτήρια ζεστό νερό και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
  6. Τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου ν' απορροφήσουν το ζουμί τους χωρίς να χυλώσουν και σερβίρουμε με τριμμένο σκληρό πρόβιο τυρί.


Πηγή: lovecooking.gr