Μελιτζάνες πιλάφι με δυόσμο και γιαούρτι
Υλικά  
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες, κομμένες σε κύβους
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 6 φρέσκες ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
  • 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι (πλυμένο με νερό σε σουρωτήρι)
  • 4 φλιτζάνια νερό (ή ζωμό κότας ή ζωμό λαχανικών)
  • 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 κ.σ. δυόσμο; ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι (200 γραμμ.)γιαούρτι στραγγιστό
Εκτέλεση:

1. Αφού πλύνουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι, τις κόβουμε σε καρέ και τις αφήνουμε σε αλατόνερο για 10΄ (θα ρουφήξουν λιγότερο λάδι).

2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με τις σκελίδες σκόρδο ολόκληρες για 2΄-3΄ μόνο. Στύβουμε τις μελιτζάνες και τις βάζουμε στην κατσαρόλα. Σοτάρουμε για 3', ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 10'.

3. Προσθέτουμε το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοβράζουμε το φαγητό για 15'.

4. Ρίχνουμε και τα μυρωδικά, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με πετσέτα και καπάκι για να κρατηθεί το ρύζι σπυρωτό και να μη λασπώσει. Αφήνουμε για 5΄. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: argiro.gr