Αρνάκι γιουβέτσι Υλικά:
  • 2 κιλά αρνί ή κατσίκι κομμένο σε μερίδες
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 2 φλιτζάνια πουρέ ντομάτας (πασάτα)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 500 γρ. κριθαράκι χοντρό
  • Ξερή μυζήθρα για πασπάλισμα


Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας, κόβουμε τις σκελίδες τους σκόρδου σε κομματάκια που τα φυτεύουμε στο αρνάκι.
  2. Το αλείφουμε με δύο κουταλιές ελαιόλαδο, το βάζουμε σ' ένα βαθύ ταψί.
  3. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180ο C.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά τα κρεμμύδια.
  5. Προσθέτουμε το κριθαράκι και τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε τη ντομάτα με 4 φλιτζάνια νερό και μόλις πάρουν μια βράση για 5 λεπτά, αδειάζουμε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο ταψί, πάνω και γύρω απ' το αρνάκι.
  7. Ψήνουμε για 35 λεπτά ακόμη και το γιουβέτσι μας είναι έτοιμο.
  8. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε.


Πηγή: lovecooking.gr