Λαζάνια με κοτόπουλο, πράσο και κρέμα τυριού  
 Υλικά  
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • 750 ml ζωμός κότας (ζεστός)
  • 500 γραμμ. μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψητό ή βραστό
  • 200 γραμμ. λαζάνια
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. τσαγιού πικάντικη γραβιέρα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, να λιώσει, σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα πράσα και τα αφήνουμε για 7΄-8΄ να μαραθούν, χωρίς να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε λίγο για 2΄-3΄. Σιγά σιγά, πάντα ανακατεύοντας, προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε την κρέμα να δέσει. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το μοσχοκάρυδο. Κρατάμε 2 φλ. τσαγιού κρέμα για τη συνέχεια. Ψιλοκόβουμε το μαγειρεμένο κοτόπουλο και το ρίχνουμε στην κρέμα. Λαδώνουμε μικρό τετράγωνο πυράντοχο σκεύος. Τρίβουμε με τα χέρια τα λαζάνια σε κομματάκια. Στρώνουμε το 1/3 από τα τρίμματα των λαζανιών στο σκεύος. Απλώνουμε το 1/3 της κρέμας με το κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε δεύτερη στρώση τρίμμα λαζάνια. Απλώνουμε 1/3 κρέμα-κοτόπουλο. Πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα λαζάνια. Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα-κοτόπουλο. Περιχύνουμε με τα 2 φλ. τσαγιού κρέμα που κρατήσαμε και πασπαλίζουμε με το τυρί. Σκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για 30΄ στους 180°C στις αντιστάσεις. Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε για 20΄ το ψήσιμο, να ροδίσει το φαγητό.


Πηγή: argiro.gr