Τυροκουλούρες με λαχανικά
Υλικά  
  • 4 τρυφερά κολοκυθάκια τριμμένα
  • 1 κίτρινη πιπεριά τριμμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμ. φέτα τρίμματα
  • 2 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • φρεσκοτριμμένο πιπέριαλάτι
  • Για το φύλλο
  • 500 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 1/3 φλ. τσαγιού ούζο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • όσο σηκώσει, περίπου 1 ποτήρι νερό χλιαρό
Eκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε μπολ, κάνουμε λακκούβα και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός απ’ το νερό. Αρχίζουμε να προσθέτουμε νερό όσο ζυμώνουμε. Δεν το ρίχνουμε μεμιάς γιατί μπορεί να μην το πάρει όλο. Όταν πια το ζυμάρι μαζεύεται σε μπάλα και δεν κολλάει στα χέρια, το βάζουμε σε μπολ, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σταθεί για 30΄.
Για τη γέμιση: Αφού τρίψουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τ’ αφήνουμε για λίγα λεπτά σε σουρωτήρι πασπαλίζοντάς τα με αλάτι για να ιδρώσουν. Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια αφού τα στύψουμε καλά ν’ αποβάλλουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε τα μυρωδικά, τα τυριά και τρίβουμε μπόλικο πιπέρι. Αλατίζουμε τη γέμιση, αφού δοκιμάσουμε πρώτα, γιατί έχουμε ήδη αλατίσει τα κολοκύθια και τα τυριά είναι νόστιμα. Χωρίζουμε τη ζύμη στα 4. Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με λεπτό πλάστη κάθε κομμάτι ζύμης σε πολύ λεπτό φύλλο. Χωρίζουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες μακριές κατά μήκος. Στη μέση βάζουμε τη γέμιση και ρολάρουμε σε ρολό. Δένουμε ελαφρύ κόμπο ή τυλίγουμε σαλιγκάρι. Μπορούμε να τις βάλουμε στο ψυγείο και να τηγανίζουμε λίγες κάθε φορά. Διατηρούνται 4 ημέρες αν τις φυλάξουμε σε μπολ πασπαλισμένες με μπόλικο αλεύρι, γιατί διαφορετικά υγροποιούνται. Αφού τελειώσουμε με όλες τις τυροκουλούρες, είτε τις ψήνουμε αλείφοντάς τες με ελαιόλαδο για 30΄ στους 200°C είτε τις τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά 3΄ από κάθε πλευρά.


Πηγή: argiro.gr