Ζυμαρικά με καλαμάρι και τοματίνια σβησμένα με ούζο     Υλικά:
  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 1 κονσέρβα καλαμαράκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 8 ντοματίνια κομμένα στα δύο
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • ½ φλιτζάνι ούζο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  2. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λαδι και σοτάρουμε το σκόρδο και το μαϊντανό σε μέτρια φωτιά.
  3. Ρίχνουμε μέσα τα τοματίνια και τα καλαμαράκια.
  4. Μετά από 5 λεπτά τα σβήνουμε με το ούζο.
  5. Τα αφήνουμε για άλλα 4 λεπτά και ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Σερβίρουμε αμέσως.


Πηγή: lovecooking.gr