Φιλέτο γαλοπούλας στο φούρνο
Υλικά

    1 κιλό στήθος γαλοπούλας κομμένο σε 8 φέτες
    μισό φλιτζάνι βούτυρο
    1 ποτηράκι του κρασιού κρασί Μαδέρα ή μαυροδάφνη
    1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
    4-5 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
    αλεύρι
    αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Πλαταίνουμε τις φέτες της γαλοπούλας, τις αλατοπιπερώνουμε, τις αλευρώνουμε, τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε ζεστό βούτυρο σε δυνατή φωτιά, τις στραγγίζουμε και τις κρατάμε ζεστές.
Ρίχνουμε στο βούτυρο του τηγανιού το κρασί, βράζουμε λίγο να εξατμιστεί, προσθέτουμε το ζωμό και βράζουμε ακόμα μερικά λεπτά να δέσει η σάλτσα.
Βάζουμε τις τηγανισμένες φέτες της γαλοπούλας σε πυρέξ, τις πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, τις περιχύνουμε με τη σάλτσα του τηγανιού και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 220ο C, ώσπου να λιώσει η παρμεζάνα.
Τις σερβίρουμε ζεστές, τοποθετώντας τες σε στρογγυλή ή τετράγωνη πιατέλα, γύρω γύρω, και γαρνίροντάς τες με πουρέ πατάτας που τοποθετούμε στο κέντρο της πιατέλας.

Πηγή: lovecooking.gr