Μπατόν σαλέ
Υλικά 
  • 500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκους
  • 3 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.σ. γλυκάνισο
  • 1 ασπράδι αυγού
  • Λίγο χοντρό αλάτι


Εκτέλεση:

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το καλαμποκέλαιο, το αλάτι και το γλυκάνισο. Ανακατεύουμε καλά να αναμειχθούν.
Λίγο λίγο πέφτει το αλεύρι. Κρατάμε λίγο, δεν το βάζουμε όλο. Η ζύμη να είναι λαδερή. Πλάθουμε σαν μικρά κουραμπιεδάκια (πλάθονται δύσκολα). Η ζύμη σκάει και ανοίγει. Αραδιάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, αλείφουμε ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε αλάτι και ψήνουμε στους 180 C για 30’ να ροδίσουν καλά. 


Πηγή: argiro.gr