Cupcakes παγωτού
Υλικά:

Για τα cupcakes:
4 φέτες κέικ
1 λίτρο παγωτό στρατσιατέλλα
1 λίτρο παγωτό βανίλια
Λιωμένη κουβερτούρα
Για την επικάλυψη:
3 ασπράδια
2 ¼ φλ. ζάχαρη
½ φλιτζ. κρύο νερό
1 ½ κ.σ. μέλι
1 πρέζα αλάτι
1 ½ κ.γλ. βανίλια εκχύλισμα


Εκτέλεση:
 

Για την επικάλυψη: Βάζουμε όλα τα υλικά - ασπράδια, ζάχαρη, νερό, αλάτι και μέλι - σε μπολ σε μπεν μαρί, σε δυνατή φωτιά. Χτυπάμε συνεχώς σε δυνατή ταχύτητα για 6' - 7’ μέχρι να πήξει και να διπλασιαστεί το μίγμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1’. Το βάζουμε σε κορνέ και γαρνίρουμε.
Φτιάχνουμε θήκες σοκολάτας σε φορμάκια μιας χρήσεως. Τις παγώνουμε στην κατάψυξη.
Γεμίζουμε με λίγο κέικ και πολύ παγωτό. Γαρνίρουμε με την επικάλυψη και διατηρούμε στην κατάψυξη.
Πασπαλίζουμε με την τρούφα λίγο πριν σερβίρουμε.


Πηγή: argiro.gr