Παγωτό με γιαούρτι και φρούτα (Gelato di yogurt)  Υλικά: 

350 γρ. στραγγιστό πλήρες γιαούρτι
150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα φρούτα
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
50 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε φρέσκα καλοκαιρινά φρούτα όπως το ροδάκινο, η φράουλα το βερύκοκο). Τα περιχύνουμε με τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να βγάλουν τα σιρόπια τους και τα αρώματά τους για μια ώρα στο ψυγείο. Ανακατεύουμε την κρέμα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε μέσα τα φρούτα και τα βάζουμε όλα μαζί στη μηχανή του παγωτού. Αν δεν έχουμε τότε τα βάζουμε στην κατάψυξη αλλά θα πρέπει κάθε μία ώρα να τα βγάζουμε και να τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν.

Διάρκεια: 2 ώρες και 30 λεπτά  

Πηγή: lovecooking.gr