Σπαγγέτι με κολοκυθάκια και αντζούγιες Υλικά:

2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πακέτο σπαγγέτι
3 σκελίδες σκόρδο
12 φιλέτα αντσούγιας
3 μέτρια κολοκυθάκια τριμμένα στον τρίφτη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
 

Εκτέλεση:

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σ' ένα βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
  2. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο για να γίνουν al dente.
  3. Κρατάμε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά.
  4. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια στο κρεμμύδι και μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το σκόρδο και τις αντσούγιες ψιλοκομμένες.
  5. Μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά και προσθέτουμε το νερό από τα ζυμαρικά.
  6. Ανακατεύουμε.
  7. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα κολοκυθάκια.
  8. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και το ξύσμα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr