Κρέμα καραμελέ με μαστίχα Χίου Μια ιδιαίτερη παραλλαγή της αγαπημένης μας κρέμας καραμελέ, με το άρωμα της μαστίχας να την αναγάγει σε gourmet επιδόρπιο.

•    850 ml. γάλα
•    9 αυγά
•    300 γρ. ζάχαρη
•    15 γρ. μαστίχα κοπανισμένη

Για την καραμέλα

    •    250 γρ. ζάχαρη
    •    50 γρ. γλυκόζη
    •    1/3 του φλιτζανιού νερό

1.    Σε κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για την καραμέλα.
2.    Μόλις πάρουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα την μοιράζουμε σε μπολάκια.
3.    Προσέχουμε να μην μας καεί και σφίξει.
4.    Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά της κρέμας.
5.    Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα και τα μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ζεσταθούν, χωρίς όμως να βράσουν.
6.    Βάζουμε την κρέμα στα μπολάκια και αυτά με τη σειρά τους σε ταψί σε μπεν μαρί και την ψήνουμε στο φούρνο για 45 λεπτά στους 220ο C.
7.    Τη βγάζουμε και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου πριν τη βάλουμε στο ψυγείο.
8.    Μόλις παγώσει είναι έτοιμη για σερβίρισμα.


Διάρκεια: 1 ώρα και 30 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr