Ψητές ντομάτες
Υλικά:

6 μέτριες, ώριμες και σφιχτές ντομάτες
2 σκ. σκόρδο λιωμένο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρυγανιά
αλάτι

Εκτέλεση:

1. Πλένουμε καλά τις ντομάτες και τις στεγνώνουμε με μια πετσέτα. Τις κόβουμε στη μέση οριζόντια και τις ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω. Τις αλατίζουμε κατά βούληση.

2. Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο και το μαϊντανό και τα χτυπάμε όλα μαζί με πιρούνι. Περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τις ντομάτες και τις πασπαλίζουμε με φρυγανιά.

3. Τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25-30΄, μέχρι να μαλακώσουν.


Πηγή: argiro.gr