Καλοκαιρινά κοτοπιτάκια

Υλικά

2 μεγάλη στήθη κοτόπουλο, κομμένο σε κομμάτια (χωρίς το δέρμα)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
3 λεπτές φέτες καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένες
Μισό ματσάκι φρέσκο βασιλικό, ψιλοκομμένο
4 μεγάλες λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
400γρ. ζύμη σφολιάτας
λίγο αλεύρι για το άνοιγμα της ζύμης
1 κρόκος αυγού, χτυπημένος
μπόλικο σουσάμι


Τρόπος παρασκευής:

Στο μίξερ χτυπήστε το κοτόπουλο καλά μέχρι να γίνει κιμάς. Προσθέστε το σκόρδο, το μπέικον, τις λιαστές ντομάτες, τον βασιλικό και χτυπήστε για 5-10 δευτερόλεπτα ακόμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Αλευρώστε μια επιφάνεια και ανοίξτε τη σφολιάτα προσεχτικά σε σχήμα παραλληλόγραμμο.

Κόψτε τη ζύμη στα δύο κατά μήκος, ώστε να έχετε δυο μακρόστενες λωρίδες.

Απλώστε τη μισή από τη γέμιση κοτόπουλου κατά μήκος της μιας λωρίδας και αρχίστε να ρολάρετε τη ζύμη κλείνοντας προς τα μέσα τις άκρες της.

Με ένα κοφτερό μαχαίρι αρχίστε να κόβετε φέτες μήκος 2,5 εκατοστών.

Ακολουθήστε τα ίδια βήματα και με τη δεύτερη λωρίδα σφολιάτας. Σε αυτό το στάδιο, μπορείτε να φυλάξετε τα πιτάκια στην κατάψυξη για ένα μήνα.

Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200C.

Στρώστε με χαρτί φούρνου ένα ρηχό ταψί και τοποθετείτε τα ρολλάκια εκεί με την ένωση προς τα κάτω.

Τα αλοίφετε με το αυγό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.

Τα ψήνετε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.


Πηγή: lovecooking.gr