Αρνί με πατάτες γιαχνί στον φούρνο
Υλικά:

1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες (μπούτι)
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1½ κιλό πατάτες
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 ώριμες σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 δαφνόφυλλα
1 κλαδάκι θυμάρι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
 
Εκτέλεση:

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το αρνί γύρω γύρω μέχρι να κάνει κρούστα, περίπου 8΄-10΄. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα. Τα αφήνουμε να γυαλίσουν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά στη βάση της κατσαρόλας.
2. Συμπληρώνουμε ζεστό νερό, σκεπάζουμε το κρέας και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει καλά, περίπου 1 ώρα και 30΄. Προς το τέλος του βρασμού προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
3. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε φέτες χοντρές. Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και ελαφρά σοτάρουμε τις πατάτες να μελώσουν, ίσα να γίνουν διάφανες.
4. Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί. Περιχύνουμε με το κρέας και τη σάλτσα του. Τέλος κάνουμε μια στρώση με τις ψιλοκομμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για περίπου 40΄, μέχρι να πιούν οι πατάτες τα υγρά και να μείνουν σχεδόν με το λάδι τους.


Πηγή: argiro.gr