Κολοκυθένια
Υλικά:

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους ψιλοκομμένα
1 κιλό πρώιμα τρυφερά κολοκυθάκια
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
4 αυγά χτυπημένα
1/2 κ.γλ. σόδα μαγειρικής
1 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
500 γραμμ φέτα σε τρίμματα
300 γραμμ. ανθότυρο σε τρίμματα
2 κ.σ. μάραθο ψιλοκομμένο
1½ φλ. τσαγιού αλεύρι (όσο πάρει)
2 κ.σ σουσάμι
αλάτι
πιπέρι
 

Εκτέλεση:

Πλένουμε και στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια. Τα κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες ή σε καρεδάκια μικρά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα. Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε 3-4 φορές. Τα αφήνουμε να μαραθούν, αλλά όχι να τηγανιστούν, για 5΄-6΄.  
Σε μπολ χτυπάμε τα αυγά με σύρμα, προσθέτουμε το γάλα, τη σόδα και τρίβουμε πιπέρι. Ρίχνουμε τη φρυγανιά, το αλεύρι, το μάραθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε με το σύρμα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα τυριά, τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλα. Δοκιμάζουμε το μείγμα και αν χρειάζεται αλατίζουμε. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος. Αδειάζουμε την κολοκυθένια. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε στους 180οC για περίπου 45΄ να ροδίσει.


Πηγή: argiro.gr