Cupcakes γενεθλίων με γεύση βανίλια
Υλικά:

1 φλιτζ. βούτυρο πολύ μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
2 φλιτζ. ζάχαρη
1¾ φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά
1 φλιτζ. γάλα
2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας


Εκτέλεση:
 
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C, στον αέρα. Στρώνουμε με θήκες cupcakes (χάρτινες) δύο ταψάκια muffins με 12 θήκες το καθένα.  
2. Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη βροχηδόν και χτυπάμε το μείγμα στο μίξερ για 3΄-4΄, να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. πρέπει να τα απορροφάει το μείγμα πριν ρίξουμε το επόμενο. Ρίχνουμε τη βανίλια.  
3. Κοσκινίζουμε τα αλεύρια και εναλλάξ προσθέτουμε αλεύρι και γάλα. Ισομοιράζουμε στις θήκες το μείγμα, γεμίζοντας κατά τα 3/4. Ψήνουμε για 20΄-23΄. Δεν πρέπει να τα παραψήσουμε. πρέπει να έχουν υγρασία. Είναι έτοιμα όταν πιέζουμε ελαφρά την κορυφή και αυτή επανέρχεται.  
4. Τα αφήνουμε 5΄ να σταθούν στη φόρμα και τα βγάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν. Τα κόβουμε στη μέση (καπάκι), τα γεμίζουμε με βουτυροκρέμα της αρεσκείας μας ή και με πολλά διαφορετικά χρώματα, βάζουμε το καπάκι και καλύπτουμε ολόκληρο το cupcake σαν τούρτα με βουτυροκρέμα.  
5. Γαρνίρουμε με σπασμένες καραμέλες, με τρούφα χρωματιστή, με πολύχρωμα κουφετάκια.


Πηγή: argiro.gr