Κέικ βανίλια - κακάο με γιαούρτι
Υλικά:

250 γραμμ. ζάχαρη
150 γραμμ. βούτυρο λιωμένο, κρύο
3 μεγάλα αυγά
2 βανίλιες
1 κεσεδάκι (200 γραμμ.)γιαούρτι
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 πρέζα αλάτι
2 κ.σ. κακάο
5 κ.σ. βραστό νερό
 
Eκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 C, στις αντιστάσεις. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.

2. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε τη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τις βανίλιες και το αλάτι. Χτυπάμε δυνατά για

4΄, να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε το γιαούρτι και χτυπάμε το μείγμα για να ομογενοποιηθεί.

3. Τέλος χαμηλώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι. Από την ώρα που θα προσθέσουμε το αλεύρι δεν χτυπάμε - ανακατεύουμε πολύ το μείγμα.

4. Σε ένα μπολ διαλύουμε στο νερό το κακάο. Προσθέτουμε 1/4 του μείγματος (ζύμη κέικ) και ανακατεύουμε.

5. Εναλλάξ ρίχνουμε στη φόρμα μείγμα βανίλιας και σοκολάτας. Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα. Ψήνουμε το κέικ για 50΄.

Πηγή: argiro.gr