Πως να φτιάξετε Μαρμελάδα κάστανο

 

Συστατικά

* 1 κιλό χοντρά κάστανα
* 1 κιλό ζάχαρη
* 2 βανίλλιες
*  κονιακ (προεραιτικά)


Οδηγίες

1. Καθαρίζετε τα κάστανα και αφαιρείτε τον φλοιό τους. Βάζετε σε κατσαρόλα τα κάστανα και τόσο νερό όσο να τα καλύπτει. Βράζετε για δεκα λεπτά.
2. Βγάλτε τα κάστανα λίγα λίγα απ' το νερό και αφαιρεστε τις ινες.
3. Βράζετε τα καθαρισμένα κάστανα είκοσι λεπτά περιπου σε νερό που να τα σκεπάζει.
4. Σουρώνετε τα κάστανα και τα πολτοποιήτε.
5. Ζυγίζετε τον πολτό και για κάθε κιλό πολτού προσθέτετε ένα κιλό ζάχαρη, οκτακόσια μλ. νερό και τη βανίλια και βράζετε σαράντα λεπτά περιπου σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικα.
6. Όταν δείτε ότι το μείγμα να πήζει η μαρμελάδα είναι έτοιμη. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε να μισοκρυώσει πριν την βάλετε στα βάζα.
7. Βάλτε τα βαζάκια στο ψυγείο τουλάχιστον μετά απο 12 ωρες.

Λίγα μυστικά ακόμα

Πολτοποιήστε με μύλο ή πηρούνι.  Μην απογοητευτείτε που το μείγμα θα ειναι καπως αραιό στην αρχή θα πήξει σιγά σιγά.