Σελινάκι σουφλέ με ένα ταψί και ένα πιρούνι
 Υλικά:

500 γραμμ. σελινάκι (ζυμαρικό μικρό με τρύπα ή πένες ή κοφτό μακαρονάκι ή ριγκατόνι)
500 γραμμ. τρίμματα φέτας
6 αυγά
1½ λίτρο φρέσκο γάλα
1/2 λίτρο νερό
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
1 κ.σ. βούτυρο


Εκτέλεση:

Χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο, το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ' τη μια πλευρά. Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι. Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα. Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι σαν να κάνουμε ομελέτα. Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα. Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν' ανακατευτούν καλά. Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής). Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι. Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ΟC για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια. Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα. Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά –και κρύο είναι τέλειο!


Πηγή: argiro.gr