Γαριδόσουπα

Υλικά 

14 μεγάλες γαρίδες ξεφλουδισμένες με τα κεφάλια τους
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό, έξτρα για γαρνίρισμα
1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
2 φλιτζάνια νερό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, σέλερι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Μετά από 8 λεπτά ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το κρασί, και μαγειρεύουμε για πέντε λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τη ντομάτα, νερό και 1 κουταλάκι αλάτι. Μόλις πάρουν βράση βάζουμε στην κατσαρόλα τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως.

Διάρκεια: 45 λεπτά


Πηγή: lovecooking.gr