Τυριά με πράσσα, μπέικον και πιπεριές


Υλικά

4 φέτες μπέικον κομμένες σε μικρά κομματάκια
10 μεγάλα αβγά
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο πράσο κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτά κυβάκια
2 φλ. από διάφορα κίτρινα τυριά τριμένα (μπορείτε να πάρετε έτοιμα τριμένα από το σούπερ μάρκετ, διαλέξτε τα λιπαρά) ή διαφορετικά χρησιμοποιείστε ότι τυριά σας βρίσκονται στο ψυγείο.
1/4 φλ. τυρί κόττατζ
2 κ.σ. γάλα
1/2 κ.σ. θυμάρι
αλάτι χρησιμοποιείτε ή όχι ανάλογα με τα τυριά που θα βάλετε
1/2 κ.σ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Λαδώνουμε ελαφρά ένα πυρέξ. Σοτάρουμε ελαφρά το μπέικον σε ένα τηγανάκι μέχρι να ροδίσει. Το αφαιρούμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει τα λάδια. Αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο και βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά. Σε ένα κατσαρολάκι, αφήνουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα πράσα για 2-3 λεπτά, μέχρι δηλαδή τα λαχανικά μας να μαλακώσουν αλλά όχι να καφετίσουν. Αφαιρούμε από τη φωτιά την κατσαρόλα και αφήνουμε λιγάκι να κρυώσουν.  Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα λαχανικά με τα αβγά, προσθέτουμε το μπέικον και όλα τα υπόλοιπα συστατικά. Τα ρίχνουμε όλα στο πυρέξ. Ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι το φαγητό μας να πάρει ένα ελαφρά καφετί χρώμα και να φουσκώσει ελαφρά. Αφαιρούμε από το μάτι και το αφήνουμε να κρυώσει 5-10 λεπτά πριν το σερβίρουμε. Είναι το ίδιο νόστιμο και κρύο.

Πηγή: lovecooking.gr