Ρετσέλι από σύκο Υλικά

2 κιλά σύκα ολόκληρα (με το κοτσάνι) 
1 κιλό ζάχαρη
2-3 ποτήρια νερό




Εκτέλεση

Πλένουμε τα σύκα πολύ καλά! Φτιαχνουμε σιρόπι βράζοντας σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά.  Μετά από 1-2 βράσεις, ρίχνουμε τα σύκα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσει για 1½ ώρα γιατί τα σύκα θα βγάλουν τα νερά τους. Σε αραιά διαστήματα αφαιρούμε τον αφρό και ανακατεύουμε.  Όταν τα σύκα μαραθούν, τότε το γλυκό μας είναι έτοιμο! Μπορούμε να τα διατηρήσουμε σε γυάλινα βάζα που είναι πολύ καλά πλυμένα και τελείως στεγνά. Πριν βιδώσετε το καπάκι, βάλτε πάνω στον λαιμό ένα αλουμινόχαρτο. Τα συντηρείτε στο ψυγείο αλλά δεν είναι απαραίτητο.

Πηγή: lovecooking.gr