Φθινοπωρινή µελιτζανοσαλάτα στο τηγάνι
Υλικά:


1 φλιτζανάκι του καφέελαιόλαδο
3 μελιτζάνες τσακώνικες, κομμένες σε κύβους
2 σκελίδες σκόρδο, κομμένο σε φετάκια
3 πιπεριές Φλωρίνης (εμπορίου), κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζανάκι ξίδι από κρασί
1 φλιτζάνι κυβάκια και τρίμματα φέτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τις μελιτζάνες σε μπολ με αλατισμένο νερό για 10΄-15΄. Τις στύβουμε και τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
2. Στο ελαιόλαδο, σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε για λίγο τις μελιτζάνες να μαραθούν, όχι να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και αφήνουμε να σοταριστεί 1΄-2΄. Σβήνουμε με το ξίδι, αφήνουμε για 1΄και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
3. Προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη φέτα, τα μυρωδικά και αλατίζουμε, αφού δοκιμάσουμε. Τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη μελιτζανοσαλάτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.


Πηγή: argiro.gr