Περσικό ρύζι με αποξηραμένα φρούτα Συστατικά και τρόπος παρασκευής συνταγής

2 φλιτζάνια basmati
4 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας αλάτι
½ φλιτζάνι ξερά βερύκοκα
½ φλιτζάνι ξανθιές σταφίδες
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα δαμάσκηνα
½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
½ κουταλάκι κάρδαμο
½ κουταλάκι μαύρο πιπέρι
½ φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια

Ξεπλένουμε το ρύζι με παγωμένο νερό, μέχρι το νερό να τρέχει καθαρό από το σουρωτήρι.
Βράζουμε το νερό με το αλάτι και ρίχνουμε μέσα το ρύζι.
Βράζουμε το ρύζι για 5 λεπτά ανακατεύοντας κάνα δυο φορές με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα. Σουρώνουμε το ρύζι.
Ανακατεύουμε τα φρούτα και τους ξηρούς καρπούς σ' ένα μπολ.
Λιώνουμε το βούτυρο σε μια καθαρή κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα το κάρδαμο και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το μπολ με τα φρούτα και εν συνέχεια το ρύζι.
Ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά βράζουμε το ρύζι χωρίς υγρά για άλλα 5 λεπτά.
Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα την κατσαρόλα και το αφήνουμε για 15-20 λεπτά.
Εν συνέχεια το σερβίρουμε και το ραντίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.

Διάρκεια: 1 ώρα και μισή

Πηγή: lovecooking.gr