Burgers με σάλτσα μπύρας


Υλικά:   

 600 γραμμάρια κιμά μοσχαρίσιο
    4 ροδέλες κρεμμυδιού
    4 φέτες κίτρινο τυρί
    4 φύλλα μαρουλιού
    4 στρογγυλά ψωμάκια
    Αλάτι / φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα μπύρας

    ¼ της κούπας μπύρα
    ¼ της κούπας barbeque sauce

Εκτέλεση:

    Σε ένα γυάλινο σκεύος ανακατεύουμε τη μπύρα με τη barbeque sauce.
    Καλύπτουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 με 1 ½ λεπτό.
    Αναμιγνύουμε τον κιμά με το αλάτι και το πιπέρι.
    Τον χωρίζουμε σε τέσσερα ίσα μέρη και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
    Τοποθετούμε μία ροδέλα κρεμμύδι και ψήνουμε στο γκριλ, σε μέτρια θερμοκρασία για 15-20 λεπτά ή μέχρι να φτάσουν στο επιθυμητό σημείο ψησίματος.
    2 λεπτά πριν αφαιρέσουμε από τη φωτιά, αλείφουμε με αρκετή ποσότητα σάλτσας τα μπιφτέκια και καλύπτουμε με το τυρί.
    Κόβουμε τα ψωμάκια, τοποθετούμε ένα φύλλο μαρούλι και ακολούθως το μπιφτέκι με το τυρί και λίγη ακόμα σάλτσα.