Ωμοφαγικά Μεξικάνικα Τάκος

Υλικα:

Για τις τορτίγιας:

    3 κούπες φρέσκο καλαμπόκι
    1 ½ κούπα κίτρινη ή κόκκινη πιπεριά
    3/4 της κούπας χρυσό λιναρόσπορο τριμμένο
    1 κ.σ χυμό λάιμ
    1 κ.σ τσίλι σε σκόνη
    1 ½ κ.γ θαλασσινό αλάτι
    2 κ.γ κύμινο

Για τα πικάντικα φασόλια:

    
1 ½ κούπα ηλιόσποροι, μουλιασμένοι τουλάχιστον για 2 ώρες
    1 κούπα λιαστές ντομάτες,μουλιασμένες τουλάχιστον για 1 ώρα
    1 κ.σ μίσο
    2 κ.γ κύμινο
    1 κ.γ τσίλι σε σκόνη
    2 κ.γ κορίανδρος
    1 κ.γ σκόνη καγιέν σε σκόνη
    2 κ.σ ελαιόλαδο
    1 κ.σ μέλι ή αγάβη
    1 κ.γ θαλασσινό αλάτι
    6 κ.σ νερό
    1 πιπεριά jalapenos ψιλοκομμένη
    3 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Για το guacamole καλαμποκιού:

    3 ώριμα αβοκάντο
    1 κούπα φρέσκο καλαμπόκι
    1 χούφτα ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
    2 κ.σ χυμό λάιμ
    1 πιπεριά jalapenos ψιλοκομμένη
    1 κ.γ θαλασσινό αλάτι

Εκτέλεση:

Για τις τορτίγιας:

    Βάζουμε στο μούλτι το καλαμπόκι και τις πιπεριές και τα πολτοποιούμε.
    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι και τα χτυπάμε καλά.
    Μοιράζουμε το μίγμα σε 2 ταψάκια του αφυγραντή.
    Bάζουμε τον αφυγραντή για 3 ώρες και μετά τα γυρίζουμε από την άλλη και αφήνουμε για άλλες 2 ώρες περίπου.
    Κόβουμε τις τορτίγιας σε στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας ένα στρογγυλό τσέρκι γλυκών με διάμετρο 7εκ.

Για τα πικάντικα φασόλια:

    Σε ένα μούλτι λιώνουμε καλά τα δέκα πρώτα υλικά.
    Στη συνέχεια προσθέτουμε σταδιακά το νερό.
    Δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε λίγο ακόμα από τα υλικά μας.
    Τέλος προσθέτουμε τις jalapenos, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και ανακατεύουμε ελαφρά, ώστε να ανακατευτούν με τα υπόλοιπα υλικά, αλλά να μην λιώσουν.
    Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι του αφυγραντή, αλλά δεν το απλώνουμε ομιόμορφα με σπάτουλα.
    Αφήνουμε το μίγμα στον αφυγραντή για 10 ώρες και μετά το αναποδογυρίζουμε για να στεγνώσει και από την άλλη μεριά.

Για το guacamole καλαμποκιού:

    Σε ένα μπώλ πολτοποιούμε τα αβοκάντο με ένα πιρούνι.
    Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
    Διπλώνουμε τις τορτίγιας στη μέση και τις γεμίζουμε με το guacamole καλαμποκιού και τα πικάντικά φασόλια.
    Γαρνίρουμε με ροδέλες κρεμμυδιού και ντοματίνια.


Πηγη: lovecooking.gr