Κασόπιτα με ψητά ντοματίνια
Υλικά:

4 μεγάλα αυγά
1½ φλιτζ. φρέσκο γάλα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 φλιτζ. τρίμματα φέτας
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα ψητά ντοματίνια
20 ντοματίνια (μακρόστενα, βελανίδια)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μπαλσάμικο
1 κ.γλ. ανθό αλατιού
1 πρέζα ρίγανη
1 πρέζα θυμάρι
2 κ.σ. φρυγανιά


Εκτέλεση:
 
1. Πλένουμε και στεγνώνουμε τα ντοματίνια. Τα κόβουμε στη μέση. Τα βάζουμε σε μπολ. Τα περιχύνουμε με το λάδι και το μπαλσάμικο. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά. Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα και ψήνουμε για 20΄ στους 200 C, στον αέρα.
 
2. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το γάλα. Χτυπάμε το μείγμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
 
3. Ρίχνουμε στο μείγμα το 1½ φλιτζ. τρίμματα φέτας και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα. Θα μοιάζει με μείγμα για κέικ.
 
4. Βουτυρώνουμε ή λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί για πίτα, 30 ή 32 εκ. Αδειάζουμε το μείγμα. Ισιώνουμε με κουτάλι την επιφάνεια.
 
5. Μπήγουμε τα ψητά ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα. Ψήνουμε για περίπου 50΄ στους 180 C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, να ροδίσει η ντοματόπιτα.


Πηγή: argiro.gr