Σαλάτα σουβλάκι και αλλιώτικα hot dog
Υλικά:

Για τη σαλάτα σουβλάκι
12 οδοντογλυφίδες–sticks για κοκτέιλ
12 κυβάκια φέτα σε μέγεθος καρυδιού
12 ντοματίνια τσέρι
12 ελιές χωρίς κουκούτσι
12 φύλλα βασιλικού
λίγο αγουρέλαιο
λίγο αλάτι

Για τα αλλιώτικα hot dog
12 ξυλάκια για σουβλάκι
12 λουκάνικα κοκτέιλ
Μείγμα για χυλό
3/4 φλιτζ. γάλα
3/4 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. αλεύρι καλαμποκιού
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 κ.γλ. μπέικιν παουντέρ
1 πρέζα σόδα
1 κ.γλ. αλάτι
1 πρέζα πιπέρι
1 αυγό
Κέτσαπ και μουστάρδα για το σερβίρισμα
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Εκτέλεση:

1. Για τη σαλάτα σουβλάκι: Περνάμε τα υλικά στις οδοντογλυφίδες–sticks δημιουργώντας διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς. Ραντίζουμε με το αγουρέλαιο και ρίχνουμε λίγο αλάτι. Τα σερβίρουμε δίπλα σε μπουκίτσες από κριθαρένιο παξιμάδι.
 
2. Βάζουμε όλα τα υλικά για το χυλό σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι για το τηγάνισμα, να κάψει πολύ. Τρυπάμε το λουκάνικο με το ξυλάκι, το βουτάμε στο χυλό να καλυφθεί καλά και μετά στο καυτό λάδι για 3΄ περίπου. Τα σερβίρουμε με την κέτσαπ και τη μουστάρδα.


Πηγή: argiro.gr