Burgers από τη Νεα Υόρκη

Υλικά:


ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΕΡΓΚΕΡ

    1 1/4 του κιλού μοσχαρίσιο κιμά
    αλάτι, πιπέρι
    λίγο ρίγανη

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

    6 φέτες τυρί τσένταρ ή άλλο που λιώνει
    12 λεπτές φέτες μπέικον, ήδη ψημένες σε τηγάνι μέχρι να γίνουν τραγανές
    1 κόκκινο κρεμμύδι σε ροδέλες
    2 ντομάτες σε λεπτές ροδέλες
    6 φύλλα μαρουλιού
    6 ψωμάκια για burgers με σουσάμι

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΣΙΝΓΚ

    8 κ.σ. μαγιονέζα
    5 κ.σ. ντομάτα κέτσαπ
    1 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
    1 κ.σ. κρεμμύδι λιωμένο
    1 κ.γ. Γούστερ σως (Worcestershire)
    1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    1 κ.σ. φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο (ή 1 κ.γ. ξερό)


Εκτέλεση:



    Σε ένα μπωλ ανακατέψτε καλά τα υλικά του ντρέσσινγκ και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
    Σε άλλο μπωλ βάλτε τον κιμά, προσθέστε αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη, ζυμώστε καλά και φτιάξτε 6 μπιφτέκια περίπου 2 εκ. πάχος.
    Ψήστε τα ανάλογα με την προτίμησή σας και λίγο πριν τα αποσύρετε από τη φωτιά βάλτε πάνω σε κάθε μπιφτέκι μια φέτα τυρί και αφήστε μέχρι να αρχίσει να λιώνει.
    Μόλις είναι έτοιμα βάλτε στη βάση του κάθε ψωμιού από ένα μπιφτέκι, 2 φέτες μπέικον, κρεμμύδι, ντομάτα, 1 φύλλο μαρουλιού, 1 κουταλιά ντρέσσινγκ και σκεπάστε με το άλλο μισό του ψωμιού.


Πηγη: lovecooking.gr