Palmiers με διαφορετικές γεμίσεις
Υλικά:

Για τη γέμιση με λιαστές ντομάτες και σάλτσα πέστο
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
3 κ.σ. τριμμένο τυρί πεκορίνο ή παρμεζάνα
Πιπέρι
1 κρόκο αυγού με 1 κ.σ. νερό χτυπημένα

Για τη γέμιση με προσούτο
1 φύλλο έτοιμη σφολιάτα
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.γλ. μέλι
6 φέτες προσούτο
3 κ.σ. παρμεζάνα

Εκτέλεση:
 
1. Στεγνώνουμε τις λιαστές ντομάτες σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Απλώνουμε τη σφολιάτα στον πάγκο της κουζίνας και την καλύπτουμε όλη με τη σάλτα πέστο. Βάζουμε ισομερώς τις λιαστές ντομάτες, 2 κ.σ. τριμμένο τυρί και το πιπέρι. Ρολάρουμε την κατά μήκος πλευρά προς το κέντρο του φύλλου. Το ίδιο και από την άλλη πλευρά, σαν δύο ρολά που ενώνονται σφιχτά στη μέση του φύλλου. Παγώνουμε το ρολό στο ψυγείο για 30΄. Το
αλείφουμε με το αυγό γύρω γύρω και το κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε 20 φέτες.
 
2. Απλώνουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε στους 190 C στον αέρα για 10΄, μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί.
 
3. Αν η σφολιάτα είναι φρέσκια (όχι κατεψυγμένη) μπορούμε να τα καταψύξουμε ωμά ή ψημένα και να τα ζεστάνουμε ή να τα ψήσουμε κατευθείαν από την κατάψυξη 10΄ περισσότερο από τον αναγραφόμενο χρόνο.
 
4. Σε ένα μπολ βάζουμε τη μουστάρδα και το μέλι. Απλώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Καλύπτουμε σε όλο το φύλλο τις φέτες του προσούτο και πασπαλίζουμε 2 κ.σ. από το τυρί. Ρολάρουμε το φύλλο από τα δύο πλαϊνά προς το κέντρο. Το παγώνουμε για 30΄. Αλείφουμε με αυγό και κόβουμε σε 20 φέτες.


Πηγή: argiro.gr