Κοτόπουλο με μάραθο και σέλερυ


Υλικά:

    12 κοπανάκια κοτόπουλου ή 8 μπουτάκια
    3 κλαράκια σέλερυ ψιλοκομμένα
    8 μικρές πατατούλες ολόκληρες
    8 μεγάλα καρότα κομμένα σε μέτρια κομμάτια
    70 ml ελαιόλαδο
    1 φλιτζάνι ζωμός κοτόπουλου
    1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
    ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
    ½ φλιτζάνι μάραθος ψιλοκομμένος
    1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ
    Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

    Βάζουμε τα κοπανάκια ή τα μπουτάκια κοτόπουλου σε ένα πυρέξ με καπάκι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις πατατούλες, τα καρότα και το σέλερυ.
    Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το χυμό πορτοκαλιού, το ζωμό λαχανικών και το ελαιόλαδο.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1½ ώρα.
    Αφαιρούμε τον περισσότερο ζωμό και ψήνουμε σε ξεσκέπαστο πυρέξ για ½ ώρα ή μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα μπουτάκια.
    Τον ζωμό που αφαιρέσαμε τον σουρώνουμε και τον βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
    Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ½ φλιτζάνι από αυτό το ζωμό, το προσθέτουμε στο σκεύος και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει.
    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο και ανακατεύουμε καλά.
    Σερβίρουμε τα μπουτάκια με τις πατατούλες, τα καρότα, το σέλερυ και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πηγή: lovecooking.gr