Αλμυρό κέικ με λιαστή ντομάτα και φέτα
Υλικά: 
1,5 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αβγά
1,5 φλ. τρίμματα φέτας (ή φέτα τριμμένη)
4 κ.σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
1 κ.σ. θυμάρι
1/2 φλ. γάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο
20 ελιές μαύρες ψιλοκομμένες
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι (δοκιμάζετε και προσαρμόζετε την ποσότητα ανάλογα με το πόσο αλμυρή ή γλυκιά είναι η φέτα)


Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε τις λιαστές ντομάτες σε μικρά κομματάκια και τις ταμπονάρουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα λάδια. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αβγά με το ελαιόλαδο και το γάλα και αλατοπιπερώνουμε. Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα με τα αβγά.

Προσθέτουμε την τριμένη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε μια μακρόστενη φόρμα που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει ελαφρά. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Κι επειδή η ώρα ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο καλύτερα να κάνουμε και το τεστ με το μαχαίρι όταν δούμε πως το χρώμα του είναι καλό. 

Πηγή: lovecooking.gr