Λαζάνια σπέσιαλ
Υλικά:


1 πακέτο λαζάνια
Μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κιλό σπανάκι χοντροκομμένο
2 πράσα - το άσπρο μέρος
4 φρέσκα κρεμμύδια (όλο το κρεμμύδι)
1 κρεμμύδι ξερό λιωμένο
Μισό ματσάκι άνιθο - ψιλοκομμένο
1 λίτρο γάλα
Μισό κιλό φέτα
10 λιαστές ντομάτες
2 ώριμες ντομάτες
Αλάτι
Πιπέρι


Εκτέλεση:

  1. Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά, σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι, το φρέσκο κρεμμύδι και το πράσο σε μέτρια φωτιά για λίγο, προσθέτουμε χοντροκομμένο το σπανάκι και το μαραίνουμε και αυτό άλλα 3 λεπτά.
  2. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε το μείγμα τα βράσει για 10 λεπτά.
  3. Ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Κρατάμε λίγο τρίμμα φέτας και το υπόλοιπο το ρίχνουμε στο μείγμα.
  5. Τρίβουμε πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και το αλάτι.
  6. Σε ανάλογο ταψί στρώνουμε μια στρώση λαζάνια και σκεπάζουμε με μείγμα.
  7. Συνεχίζουμε με λαζάνια - μείγμα και τελειώνουμε περιχύνοντας τις τριμμένες ντομάτες και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη φέτα.
  8. Ρίχνουμε λίγο λάδι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 3 τέταρτα, ώσπου να ροδίσει και να κάνει κρούστα.


Πηγή: lovecooking.gr