Χοιρινό με λευκά φασόλια και σπανάκι

Υλικά:

1 κιλό χοιρινό (σπάλα χωρίς κόκαλο)
350 γρ. ξερά φασόλια ή χάντρες
400 γρ. σπανάκι (Φρέσκο ή κατεψυγμένο)
½ μάτσο μαϊντανό
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού πελτέ
1 ½ ποτήρι κόκκινο κρασί
½ ποτήρι ελαιόλαδο
Αλάτι θαλασσινό
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση:

Πρώτα βράζουμε τα φασόλια τα ξερά ή τις χάντρες για 30 λεπτά σε άφθονο νερό που βράζει. Ταυτόχρονα κόβουμε το χοιρινό σε κύβους, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τα κρεμμυδάκια. Αφού σουρώσουμε τα φασόλια τα ξερά ή τις χάντρες, σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το χοιρινό για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Εν συνεχεία ρίχνουμε όλα τα λαχανικά, τον πελτέ και τα φασόλια τα ξερά ή τις χάντρες, αλατοπιπερώνουμε και τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά για άλλα 10 λεπτά. Δυναμώνουμε την φωτιά, σβήνουμε με το κρασί και αφού το αφήσουμε ξεσκέπαστο το τηγάνι για 3-4 λεπτά, για να εξατμιστεί το οινόπνευμα. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά μέχρι να πιει τα υγρά και μείνει με την σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο χωριάτικο ψωμί.

Πηγή: lovecooking.gr