Ψητός σολωμός και σως γιαουρτιού με λεμόνι και μέλι
Υλικά:

Για το σολωμό

1 μεγάλο φιλέτο σολωμού (με δέρμα)

1 κιλό βάρος

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για τη σως

1 φλιτζάνι στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά (2%)

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας νερό

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

½ κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού

1 κουταλάκι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού ½ κουταλάκι αλάτι ½ κουταλάκι μέλι 


Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200º C. Στρώνουμε στο ταψί του φούρνου λαδόκολλα, την οποία και λαδώνουμε στο κέντρο ελαφρά μ' ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε το φιλέτο με το αλάτι και το πιπέρι.

Το ψήνουμε για 7 λεπτά. Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε για άλλα 7-9 λεπτά. Ενώ ψήνεται ο σολωμός εμείς ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σως σ' ένα μπολ. Σερβίρουμε τον σολωμό με τη σως. Διάρκεια: 35 λεπτά

Πηγή: lovecooking.gr