Πένες ψητές με ζαμπόν και τυρί
Υλικά:

1 πακέτο πένες
100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ. βραστό μπούτι ζαμπόν ψιλοκομμένο
30 γρ. βούτυρο

Για 250 γρ. μπεσαμέλ

1 ½ φλιτζάνι πλήρες γάλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
Μοσχοκάρυδο


Εκτέλεση:

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα.
  2. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σβολιάσει η μπεσαμέλ.
  3. Νοστιμίζουμε με αλάτι και λίγο μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε την παρμεζάνα.
  4. Βράζουμε την πάστα, σουρώνουμε και επιστρέφουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα.
  5. Ρίχνουμε τη μισή μπεσαμέλ και το ζαμπόν.
  6. Ανακατεύουμε. 
  7. Μεταφέρουμε την πάστα σε ελαφρά βουτυρωμένο σκεύος.
  8. Στρώνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 200ο C για 15 λεπτά.
  9. Βγάζουμε τα ζυμαρικά από τον φούρνο και μετά από 5 λεπτά σερβίρουμε. 


Πηγή: lovecooking.gr