Κοτόπουλο με λαδερά λαχανικά

Υλικά:

1/2 κοτόπουλο κομμένο σε 5-6 μικρά κομμάτια (ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να το κόψει ή πάρτε μόνο μπουτάκια)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.σ. πελτέ
500 γραμμ. φασολάκια τρυφερά, καθαρισμένα και πλυμένα
250 γραμμ. αρακά
2 καρότα κομμένα σε καρέ
4 ώριμες και σφιχτές ντομάτες τριμμένες
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο (4 κ.σ.) σε πλασοτέ κατσαρόλα.

Ροδίζουμε το κοτόπουλο, να πάρει χρώμα γύρω γύρω, για 6΄-8΄. Προσθέτουμε το σκόρδο (ολόκληρη τη σκελίδα), τα καρότα κομμένα σε καρέ και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τα αφήνουμε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, για 5΄-6΄.

Προσθέτουμε τον πελτέ και τρίβουμε καλά τη βάση της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε το φαγητό. Σιγοβράζουμε για 50΄, να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Αφού σχεδόν γίνει το κοτόπουλο, προσθέτουμε τα φασολάκια και τον αρακά. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο (1/4 φλιτζ.). Βράζουμε για περίπου 20΄, μέχρι να μελώσει η σάλτσα αλλά τα λαχανικά να παραμένουν τρυφερά. Τέλος, πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή: argiro.gr