Σπανακοτυρόπιτα
Yλικά:

500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο (έχουμε αφαιρέσει τα κοτσάνια)
150 γρ. φέτα τριμμένη
1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1,5 κ.σ. ψιλοκομμένο άνιθο
1 αβγό
150 γρ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ελαιόλαδο για το λάδωμα του ταψιού

Εκτέλεση:

Βάζουμε 50 ml νερό σε μια κατσαρόλα. Μόλις βράσει ρίχνουμε μέσα το σπανάκι και ανακατεύουμε να πάει το νερό σε όλα τα φύλλα. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 2 λεπτά ακριβώς. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε νερό από τη βρύση. «Στίβουμε» το σπανάκι ανάμεσα σε δυο πιάτα για να φύγουν τα νερά τελείως. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά της γέμισης. Λαδωνουμε το πυρέξ μας και στη συνέχεια απλώνουμε το πρώτο φύλλο προσέχοντας να είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το σκεύος μας. Λαδώνουμε το φύλλο και σκεπάζουμε και με δεύτερο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. Βάζουμε τη γέμιση και κλείνουμε το πάνω μέρος του με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα ένα ένα ξεχωριστά. Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά.

Πηγή: lovecooking.gr