Γκούλας με κοτόπουλο από τη Τρανσυλβανία

Υλικά:

    1 βρασμένο και ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο
    ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    2 κονσέρβες ψιλοκομμένα ντοματάκια
    1 καυτερή πιπεριά
    ½ κουταλάκι πάπρικα
    1 ποτήρι κόκκινο κρασί
    4 φέτες μπέϊκον

Εκτέλεση:

    Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα το κοτόπουλο για 35-40 λεπτά.
    Σε ένα βαθύ τηγάνι σωτάρουμε το μπέϊκον με το κρεμμύδι, την πιπεριά και την πάπρικα.
    Μόλις μαραθούν ρίχνουμε το ξεκοκαλισμένο κοτόπουλο και τη ντομάτα.
    Βράζουμε 10 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί.
    Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά.
    Σερβίρουμε το χυλωμένο γκούλας σε βαθιά μπόλ με συνοδεία φρυγανισμένου ψωμιού.


Πηγή: lovecooking.gr