Κοτόπιτα


Υλικά για τη ζύμη:

500 γραμμάρια αλεύρι
2 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά ξύδι
1 σφηνάκι τσικουδιά
λίγο αλάτι και νερό

Υλικά για τη γέμιση:
4 στήθη από κοτόπουλο φιλέτο
1 μεγάλη πράσινη πιπεριά
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
1 μεγάλη κίτρινη πιπεριά
1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
250 γραμμάρια τυρί κίτρινο τριμμένο (ένταμ ή γκούντα)
2 καρότα βρασμένα
1 κρεμμύδι ξερό
2 αυγά, αλάτι, πιπέρι, λίγο λάδι, σισάμι.

Εκτέλεση:

Αρχικά ετοιμάζω το ζυμαρί ανακατεύοντας όλα τα υλικά και ζυμώνοντας με τα χέρια για 15 λεπτά περίπου.
Προσθέτουμε τόσο νερό όσο χρειάζετε για να γίνει το ζυμάρι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια μας.
Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για μισή ώρα τουλάχιστον μέχρι εμείς να ετοιμάσουμε τη γέμιση!
Βράζουμε τα στήθη από το κοτόπουλο σε νερό για 10 λεπτά και μετά το κόβουμε σε πολύ μικρές μπουκιές (το ξεψαχνίζουμε). 
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, τις πιπεριές ψιλοκομμένες και τα μανιτάρια για 5λεπτά και τα προσθέτουμε στο κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε καλά τη γέμιση και ρίχνουμε μέσα και το τυρί, το ένα αυγό, τα ψιλοκομμένα καρότα που έχουμε βράσει καλά, το αλάτι και το πιπέρι. 
Η γέμιση μας είναι έτοιμη.
Ανοίγουμε με τη ζύμη μας ένα φύλλο το οποίο και στρώνουμε σε καλά λαδωμένο ταψί.
Τοποθετούμε τη ζύμη και καλύπτουμε με το ζυμάρι που μας περίσσεψε.
Ρίχνουμε από πάνω ένα αυγό χτυπημένο και το αλείφουμε καλά με ένα πινέλο και πασπαλίζουμε στο τέλος με μπόλικο σισάμι.
Με ένα μαχαίρι χωρίζουμε το ζυμάρι από πάνω κόβοντάς το, ώστε να φεύγει ο αέρας στο ψήσιμο και να μη φουσκώσει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 40-45 λεπτά.


Πηγή: lovecooking.gr